Monday, September 3, 2012

"Loe, ilasta ja küpseta!" - See on minu moto /ülepingutatult cheesy wink

Niisiis, on jällegi aeg pöördud tagasi oma juurte juurde ja kirjutada üks blogipostitus in estonian. Point on muidugi selles et mu keeleoskamatud öeraasud tahavad koogiretsepti.

Ohyeah. Kook.
Nimi: Nutella-juustukook
Valmistusaeg: 1 tund kooki teha ja siis 4h- ööpäev külmikus seista lasta
Toidab: Kuskil 30 aafrika mitmelapselist pere, või kaks näljast soomlast.
Kaloreid:

Lihtsalt sellepärast, et ma olen kohutav inimene, ma alustan piltide näitamisest.


Kliki pildile, siis näed suuremalt. Ma tean, et sa tahad.
Kliki.
Lihtsalt tee seda.
Mmmmmmm... šokolaad. nnnghhhh.

Ilma pikema jamamiseta ma üritan retsepti ära tõlkida. Targematele inimestele on originaal siin, minu õdedele on tõlgitud versioon siin all:

NUTELLA JUUSTUKOOK

Küpsisepõhi:

250 grammi Digestive küpsiseid (või muid kaeraküpsiseid)
75 grammi magedat võid
Teelusikatäis Nutellat
25 grammi hakitud sarapuupähkleid

Sisu:

400 grammi Nutellat (toatemperatuuril soovitatavalt)
500 grammi toorjuustu (kah toatemperatuuril)
60 grammi tuhksuhkurt (see on umbes 1dl, kui köögikaalu pole)

Peale:

Sitaks pähkleid (75 grammi on retseptis antud)

~Kooooooooooooooooooook~

Töökäik:


  1. Purusta küpsised, lisa sulatatud või ja Nutella. Sega hoolikalt läbi. Seejärel kalla juurde pähklid ja sega jälle läbi. 
  2. Kalla puru umbes 23cm ümmargusse vormi, suru servadele (jäta põhja seda ka ikka korralikult, muidu on pärast liiga õhukese põhja peal. Nagu mul..) ning pane külmikusse seisma.
  3. Sega kokku toorjuust ja tuhksuhkur hoolikalt läbi. Lisa Nutella. Sega nagu hullumeelne. 
  4. Võta põhi külmikust välja, vala segu sinna sisse, kalla pähklid peale ja pane külmikusse vähemalt neljaks tunniks seisma.
  5. Serveeri külmalt.
-Kelly

6 comments:

  1. Nope, secretly I'm glad this cake doesn't need an oven to be baked so I could make it in my dorm AND sad, because I know I'll never muster up the courage to splash out on Nutella like that.

    Also, I'm liking the "Estonian" in your post. "Pöörduda tagasi oma juurte juurde," eh? "Ma tean, et sa tahad," eh? "Sega nagu hullumeelne," eh? Mitu korda ma kihla pean vedama, et ära arvata, mis keeles sa neid lauseid tegelikult loed? :D

    &&& "Sitaks pähkleid" on tõenäoliselt parim amount üheski retseptis ever. Srsly.

    ReplyDelete
  2. Hehe, aga proovi seda kooki. Tegelt, sa ei kahetse et sa nutellat raiskasid :D

    Mida sa ka tead, äkki ma räägingi tavaliselt nii XD tegelt see viimane lause tuli küll kuskilt kus ma lugesin mingit tippi ja seal oli kirjas et stir like a banshee. Käis peas ringi, pidin kuidagi kasutama midagi sellesarnast :D

    See on reaalselt kõige parem viis edasi anda seda, et see tuleks pähklitega katta ikka nii, et midagi peale pähklite näha pole.. :D

    ReplyDelete
  3. mmm juba ilastangi.....

    ReplyDelete